Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), bugün yaptığı açıklamada, politika faizini 250 baz puan artışla yüzde 42,5'e çıkardı. Ancak, kredi kartı azami faiz oranları ve üye işyeri azami komisyon oranlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını bildirdi. Açıklamada, referans oranın mevcut seviyesinin 3,11 olduğu ve bu seviyenin altındaki oranlar için mevcut hesaplama yönteminde bir değişiklik yapılmadığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Bu kapsamda, kredi kartı azami faiz ve üye işyeri azami komisyon oranları için en son ilan edilen oranlarda bir artış olmayacağı belirtildi. Referans oran, Bankalarca Ticari Müşterilerden Alınabilecek Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ (Sayı: 2020/4) kapsamında belirlenen yöntemle hesaplanarak ilan edilmektedir. Referans oran, 32-45 gün vadeli Türk lirası mevduata bankaların uyguladıkları ağırlıklı ortalama akım faiz oranı ile politika faiz oranının yüzde on fazlasının düşük olanı dikkate alınarak hesaplanmaktadır.

Bu kararın, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranları ve üye işyerlerine uygulanacak azami komisyon oranlarında bir değişikliğe neden olmayacağı belirtilerek, finansal sektördeki düzenlemelerin mevcut seviyelerde devam edeceği vurgulandı.