TBMM idari teşkilatında önemli değişikliklere gidildi. Başkan yardımcıları ve diğer üst düzey yöneticilerin görevden alınmaları durumunda müşavirlik kadrolarına atanmalarına sınırlamalar getirildi. İşte detaylar...

Başkan Yardımcılarına Yeni Kısıtlamalar: TBMM idari teşkilatında görev yapan başkan yardımcıları, görevden alındıklarında şahsa bağlı müşavirlik kadrolarına atanamayacak. Ancak şartları karşılaması durumunda idari uzman kadrolarına atanabilecekler.

Genel Sekreter Yardımcıları ve Birim Başkanları: Genel sekreter yardımcıları ile birim başkanları görevden alındıklarında şahsa bağlı müşavirlik kadrolarına atanabilmek için en az 2 yıl kesintisiz görev yapmış olma şartını taşımalıdır.

Türk Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı: İşte 2024 yılı ücretleri Türk Kızılay, kurban vekalet bedellerini açıkladı: İşte 2024 yılı ücretleri

Başkanlığa Yapılan Atamalarda Süre Kısıtlaması: Başkanlığa atananlar, atandıkları anda müşavirlik hakkı elde etmeyecekler. Artık bu hakkı elde edebilmek için en az 2 yıl süreyle çalışma şartı getirildi.

Başkan Yardımcılarının Durumu: Başkan yardımcıları, görevden alındıklarında müşavir kadrosu yerine uzman kadrosuna atanacak.

Mülakatsız Personel Alımı: TBMM idari teşkilatında yapılan yeni uygulamalar kapsamında çeşitli meslek gruplarında alınan personel için mülakat şartı kaldırılarak, noter huzurunda kura usulüyle belirleme yapıldı.