Enerji verimliliğinde çalışmalar, ruhsatsız silah taşımasına ceza uygulanacak kanun teklifi... Meclis, yerel seçimler sonra vermiş olduğu molanın sonrası yoğun konularla çalılmalara adım atacak.

Denizler ve göllerde geri dçnüştürülebilir enerji üretim santralleri kurulumu sağlanacak

Genel Kurul'un ilk konularının arasında enerji alanına ilişkin teklifler yer alıyor. Çalışma, yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına LNG olarak satışa sunulmasını kapsıyor.

Teklif kapsmaında; kıyı ve sahil şeritleri dışında denizler ve göllerde geri dönüştürülebilir enerji üretim santralleri kurulumu sağlanması amaçlanıyor.

Turist Rehberliği kanun teklifi de Genel Kurul'da değerlendirmeye alınacak

Maddelerden dbir diğer çalışma ise Turist Rehberliği Meslek Kanunu teklifi...

Bu teklif, yabancı dil yeterlilik belgesi şartını sağlamayan diğer şartları yerine sağlamaları durumunda Türkçe turist rehberi olarak görev yapılacağını yardımcı olacaktır.

Ruhsatsız silah kullanıma dev ceza geliyor
Meclis'in görüşmelerine taşınacağı değerlendirilen çalışmalardan biri de İçişleri Bakanlığı'nca oluşturulan teklif yer alıyor. Ruhsatsız silah kullanımına uygulanancezanın yükseltilmesi, silah parçalarının satılmasının önüne geçilmesi gibi konular tekliftebulunacak.

Kripto piyasasına yönelik teklif Meclis'e geliyor

CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli CHP Sözcüsü: MEB'in yeni müfredat taslağı derhal geri çekilmeli

Kripto varlıklara ilişkin çalışmaların da bu hafta Meclis'e taşınacağı değerlendiriliyor.
Yaklaşık 30 maddelik teklifle kripto varlıkların hukuki tanımı sağlanacak. Varlıkların ihraç, dağıtım ve alım satımını gerçekleştirenlerin uyacakları kurallar tespit edilecek.

Partiler grup toplantıları düzenleyecekler
Yeni hafta da, yerel seçim sonrası ilk defa siyasi partilerin genel başkanları da kürsüde yer alacak. Partilerin grup toplantıları düzenleyecekler.