Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) bu hafta, önemli konuların görüşüleceği bir döneme giriliyor. Meclis Genel Kurulu'nda öne çıkan konular arasında enerji düzenlemesi ve sağlık teklifi bulunuyor.

Enerji düzenlemesi kapsamında, sıvılaştırılmış doğal gaz ihracatına imkan tanınması ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kapasitesinin artırılması hedefleniyor. Denizlerde ve göllerde yenilenebilir enerji santralleri kurulabilecekken, içme-kullanma suyu temin edilen alanlar ile Kıyı Kanunu kapsamındaki sahil şeritleri kapsam dışı tutulacak. Bu düzenleme ile yerli üretim ve ithal doğal gazın Türkiye'de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına sunulması da mümkün hale gelecek. Ayrıca, enerji verimliliğini artırmaya yönelik projelere destek sağlanacak ve afet bölgelerinde elektrik hizmetlerinin kesintisiz sağlanması için önlemler alınacak.

2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için Başvurular Açıldı 2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için Başvurular Açıldı

Sağlık alanında ise, sağlık teklifiyle sözleşmeli sağlık personeli sayısının artırılması ve yan dal uzmanlık ücretlerinin yükseltilmesi gibi önemli düzenlemeler ele alınacak. Bu teklifle, normal doğumun teşvik edilmesi ve ebelerin rolünün güçlendirilmesi de hedefleniyor.

Meclis'in yanı sıra, siyasi partilerin salı ve çarşamba günleri grup toplantıları gerçekleştirilecek. Bu toplantılarda, partilerin gündemleri ve değerlendirmeleri ele alınacak, önemli konular tartışılacak.