TBMM Meclis başkanı Mustafa Şentop, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile Türkiye Büyük Millet Meclis'nde görüştü. İsveç'te terör örgütlerinin Türkiye'ye yönelik faaliyetlerinin desteklenmesini eleştirirken İsveç'teki propaganda finansman ve eleman devşirme faaliyetlerinin devam ettiğini ve iade talepleri konusunda da bir ilerleme sağlanamadığını, somut adımlarla terör örgütlerinin faaliyetlerine son verilmesini istediklerini belirtti. 

TBMM Meclis başkanı Mustafa Şentop'un açıklamalarından öne çıkanlar:

"PKK, PYD, FETÖ ve DPKPC'nın İsveç'teki propaganda finansman ve eleman devşirme faaliyetleri devam ediyor ve iade taleplerimiz konusunda da bir ilerleme malesef sağlanamamıştır. Somut adımlar atılarak terör örgütleri ve uzantılarının faaliyetlerine son verilmesini istiyoruz"

NATO konusunda Türkiye'nin ayrıcalıklı konumunu vurgulayan Şentop, "Türkiye NATO'nun en büyük iki askeri gücünden biridir ve NATO'yu 70 yıldır ayakta tutan iki ülkeden biridir" diye konuştu.

İsveç Başbakanı Kristersson da "Parlamentoda Türkiye ile dostluk grubu kurulması için çalışmalara başladık. Muhtırayı sonuna kadar uygulayacağız ve terör örgütleri ile diyaloğa girmeyeceğiz" dedi.