Tatlıses'in Şanlıurfa'daki konuşmasına ilk tepki Enginyurt'tan gelmiş ikili arasındaki tartışma alevlenmişti. İmamoğu da Tatlıses'in "Bize Cumhurbaşkanımız yeter gerisi te go ti çı goti. Son nefesime kadar da Cumhurbaşkanımızın yanındayım.'' sözlerine 60 yıldır aynı şeyleri söylediğini İşsizliğin ve çocuk işçi oranının Türkiye genelinde en çok Şanlıurfa'da yaşandığını söyledi.

İbrahim Tatlıses Ne Demişti?

"Bize Cumhurbaşkanımız yeter gerisi te go ti çı goti. Son nefesime kadar da Cumhurbaşkanımızın yanındayım. Efendim çevre illerde okullar yapılıyor, üniversite getirdiniz. Orada bir cümle söylediniz, 'Sevgili dostumun dediği gibi... Oxford vardı da biz mi gelmedik? Ben sizin dostunuz muyum?" 

Ekrem İmamoğlu Ne Dedi?

"En fazla işsizlik nerede? Urfa'da en fazla çocuk işçi nerede çalıştırılıyor? Urfa'da. En fazla eğitimsiz, aynı zamanda işe gidemeyen işsiz ve ne eğitimde ne işte olan genç sayısı nerede? Urfa'da. Türkiye'nin en küçük kişi başı milli hasılası nerede? Urfa'da. Ya ne anlatıyorsunuz bize? Ben o sanatçıya şunu söyleyeyim ne demişti unuttum 'Harran'da Oxford vardı da biz mi gelmedik?' demişti. Harran'da Hala Oxford yok. Sen bunu 50 sene önceki yaşamında söyledin. 60 sene önce. Ama orda hala Oxford yok. Hala işsizlik ve okula gidemeyen gençler var. Mutsuz çocuklar ve kalkıyorsunuz orada şarkı, türkü her şey yolundaymış gibi... Bakın kişi başı milli gelir bu ülkede dibe vurdu. Başka bir şey anlatıyorum size..."