Otomobil alıcılarını heyecanlandıran gelişmeler! Taşıt kredisi kampanyalarıyla ilgili yapılan devrim niteliğindeki yeni düzenlemeler ve sunulan fırsatlar...

Son dönemde sıfır araç alımlarıyla ilgili ardışık düzenlemeler gündemi meşgul ediyor. İlk olarak, sıfır araçların 6 ay veya 6 bin km geçmeden satılamayacağına dair alınan karar büyük yankı uyandırdı.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı

Bu düzenleme sıfır araç piyasasında belirgin bir düzen sağladı; ancak galericiler hızla bu kuralı aşmanın yollarını bulmuştu. Ancak daha kapsamlı bir düzenleme sürecinin başlamış olduğuna dair söylentiler de yayılmıştı.

İkinci El Araç Fiyatlarındaki Değişiklikler

Yeni düzenlemeye göre, artık ikinci el araçlar sıfır araç fiyatından daha yüksek bir değere satılamayacak. Bu önemli değişiklik, sıfır ve ikinci el araç piyasasında büyük etkiler yarattı.

Sıfır araç siparişlerinin bir bir iptal edildiği ve sıfır araba bulunabilirliğinin arttığı gözlemlendi. Bu da otomatik olarak ikinci el araç fiyatlarını aşağıya çekti.

Devletin Yeni Sıfır Araba Kampanyası

Sıfır araç bulunabilirliğindeki artış, devletin yeni bir sıfır araç kampanyası başlatma ihtimalini gündeme getirdi. Ünlü analist İslam Memiş, son dakika açıklamasında sıfır araç almayı düşünenler için umut verici gelişmelere işaret etti.

Taşıt Kredisi Faiz Oranları ve Seçenekleri

Günümüzde taşıt kredisi alacaklara sunulan faiz oranları 2.60 ile 4.99 arasında değişiyor. Bu faiz oranlarına göre, %2.60 faizle kredi çeken bir kişi 36 ay boyunca aylık 12.109 TL ödeyerek toplamda 437.375 TL geri ödeme yapacak.

Diğer yandan, %4.99 faizle kredi kullanan bir kişi aylık 18.101 TL ödeyecek ve 36 ay sonunda toplamda 653.112 TL ödemiş olacak. Bu farklı faiz oranları ve seçenekler, taşıt kredisi alacakları için önemli bir tercih noktası oluşturuyor.