458 bin 615 sözleşmeli olarak kamuda çalışanların kadroya geçirilmesinin ardından taşeron işçiler ve uzman çavuşlar da meclisten geçerek kadrolu olmak için günlerdir beklemekteler.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, 90 bin taşeron işçiye de kadro verileceğini açıklamıştı. Böylece kadroya geçirilecek çalışanların kapsamının genişlemesi hususunda düzenlemelerin geleceği beklenmekte. Bakan Vedat Bilgin, söz konusu çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
Uzman Çavuşların Kadroya Geçirilmeleri Gündemde...
Şu an halihazırda 140 bin dolaylarındaki uzman çavuşlar, kendilerine gelmeyen kadro müjdesinin artık gelmesi için yoğun bir şekilde taleplerde bulunuyor. Bakanlığın açıklamasına göre, uzman çavuşların özlük haklarına yönelik çalışmalar başlandı. Uzman çavuşların kadroya geçirilmesi yönünde de çalışmalar bulunuyor.
 
Peki, uzman çavuşların tümüne de kadro gelecek mi?
Uzman çavuşların kadroya geçirilme çalışmalarını daha önce belirttik. Ancak tüm uzman çavuşların kadroya geçirilmesi yönünde değil de belli koşullara uygun olanların kadroya alınacağı bekleniyor. Bu koşullar ne olacak? Söz konusu şartlar belirlendiğinde yeni haberimizde belirtilecektir.
 
​Ücretli Öğretmenlere Yeni Statü Geliyor
Ek ders ücreti karşılığında çalışmakta olan ücretli öğretmenlerin de özlük hakları hususunda birtakım iyileştirmelere gidileceği bekleniyor. Ancak söz konusu iyileştirmeler hususunda net bir açıklama yapılmadı. Nasıl bir statü olacağı ücretli öğretmenlerce merakla beklenen konular arasına girdi. Yakın bir zamanda ücretli öğretmenlerin haklarını iyileştirmeye dönük yapılan çalışmaların kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.