Tarım ve Orman Bakanlığı, ülkedeki hayvancılığın geliştirilmesine yönelik destek projelerini sürdürüyor. Damızlık Düve Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi, büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulması, yurt içinden damızlık gebe düvelerin temini ve et-süt üretiminde verimliliğin artırılması amacıyla 2016'da başlatıldı. Bu projeye yönelik olarak yürütülen 26 proje, inşaat yatırımı, hayvan alımı ve makine ekipman alımı için yüzde 50 hibe desteği sağlıyor, toplam talep ise 46 milyon lira.

Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu Erdoğan ile Özgür Özel görüşmesine ilişkin detaylar belli oldu

images (1)-119

Damızlık Manda Düvesi Yetiştiriciliğinin Desteklenmesi Projesi kapsamında, 7 ilde uygulanan ahır yapımı ve damızlık manda düvesi alımına yüzde 50 hibe uygulanarak 4,2 milyon lira hibe ödemesi gerçekleştirildi. Damızlık Koç-Teke Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi, 6 ilde damızlık koç-teke üretim merkezlerinin kurulmasını içeriyor ve proje kapsamında bugüne kadar 10 milyon lira hibe desteği sağlandı.

Ankara Keçisi Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi ise 2020'de devreye alındı ve tiftik üretimi ile kalitesini artırmayı amaçlıyor. Proje çerçevesinde 2020-2022 yıllarında 359 tiftik keçisi yetiştiricisine 1243 baş damızlık teke dağıtıldı. Geçen yıl yetiştiricilere 245 baş damızlık teke, 136 seyyar kırkım makinası ve 9 seyyar ektoparaziter yıkama havuzu verilerek sektörün gelişimine destek sağlandı.