Tarım ve Orman Bakanlığı, taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 1500 tarım işçisi alımı için İş Kurumuna (İŞKUR) başvuruların başladığını duyurdu. Bakanlık, tarım işçileri, sera işçileri, bahçıvanlar, hayvan bakıcıları gibi kadrolara alım gerçekleştirecek.

Bakanlık yetkilileri, bu işçi alımı için teknik olanakların tamamını kullanarak en uygun adayları seçmeyi amaçladıklarını belirtiyor. Başvurular, 13 Şubat 2024 Salı günü başlamış olup, 19 Şubat 2024 Pazartesi gününe kadar devam edecek.

Başvurular, İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar, esube.iskur.gov.tr adresine giriş yaparak "İş Arayan" linkini kullanacak ve TC kimlik numaraları ile şifrelerini kullanarak başvurularını tamamlayabilecekler.

İşe alınacak olan işçilerin belirlenmesi için noter huzurunda kura çekimi yapılacak. Bu kura çekimi, 27 Şubat'ta gerçekleştirilecek ve sonuçlar resmi internet sitesi üzerinden duyurulacak.

Başvuruda bulunacak adaylardan istenen genel ve özel şartlar şu şekilde sıralanmaktadır:

Türk vatandaşı olmak veya Türk vatandaşı olmayanların Türkiye'de meslek ve sanatlarını serbestçe yapabilmelerine, kamu, özel kuruluş veya işyerlerinde çalıştırılabilmelerine ilişkin kanun hükümlerine uygun olmak.


Belirli suçlardan mahkum olmamak.


Başvuru tarihinde 18 yaşını tamamlamış olmak.

İYİ Parti'de İstifa Rüzgarı Dinmiyor! İl Teşkilatından Önemli Koray Aydın Kararı İYİ Parti'de İstifa Rüzgarı Dinmiyor! İl Teşkilatından Önemli Koray Aydın Kararı


Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan mezun olmak ve istenilen diğer belgelere sahip olmak.


Askerlikle ilişiğinin olmaması (yapmış olmak, tecilli veya muaf olmak).


Adayların sağlık durumunun, görevini devamlı yapmasına engel olacak bir problemi bulunmamalıdır.