Tansiyon Nedir?

Tansiyon, kalbinizin kanı pompalama şekli ve kan damarlarınızın buna nasıl tepki verdiği ile ilgilidir. Yüksek tansiyon (hipertansiyon), kalp hastalıkları, böbrek sorunları ve inmeye neden olabilir.

Yeni Tedavi Yöntemleri

İlaçlar

Son zamanlarda, yeni ve daha etkili ilaçlar keşfedildi. Bu ilaçlar, daha az yan etkiyle etkili bir şekilde tansiyonu düşürmeyi vaat ediyor.

Minimal İnvaziv Yöntemler

Yeni tedavi yöntemleri arasında, damarları genişletmek için minimal invaziv prosedürler de var. Hastalara daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme sağlıyor.

MEB'den 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması: Başvurular Yarın Başlıyor MEB'den 20 Bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması: Başvurular Yarın Başlıyor

Doğal Yöntemler

Beslenme

Tuz alımını azaltmak, potasyum açısından zengin yiyecekler tüketmek gibi basit beslenme değişiklikleri bile büyük fayda sağlayabilir.

Egzersiz

Düzenli egzersiz, tansiyonu kontrol altına almanın en etkili yollarından biridir. Yürüyüş yapmak bile işe yarayabilir.

Yaşam Tarzı Değişiklikleri

Stresten kaçınmak, uyku düzenine dikkat etmek ve düzenli doktor kontrolleri, tansiyonu kontrol altında tutmada yardımcı olabilir.

İlaçlar ve Doğal Yöntemler: Birlikte Kullanılır mı?

Bazı doğal ürünler ve ilaçlar birlikte kullanıldığında etkileşime girebilir. Bu nedenle, bir şey denemeden önce doktorunuza danışın.