2022 yılında KPSS’ye girip sonuçları açıklanarak sıralamaları belirlenip halen daha atama duyurularını bekleyen öğretmenler daha ne kadar bekletilecek?

Türk Eğitim-Sen Başkanı Talip Geylan, atama bekleyen öğretmenler ile ilgili açıklamalarda bulundu. Geylan, duyuru bir an önce yapılmalıdır ve kontenjanlar arttırılmalıdır diyerek atama bekleyen öğretmenlerin sesi oldu.

İşte Talip Geylan’ın açıklamaları,

Geylan, “Devlet, varlığını vatandaşa kamu hizmeti ile hissettirir. Dolayısıyla konteyner barınma imkanları sunulurken, öğretmenler başta olmak üzere kamu görevlilerine öncelik tanıyalım ki, bir an önce devletimizin kamu hizmeti sıhhatli şekilde bölgede sunulabilsin” diye konuştu.

Deprem bölgesine öğretmenlerin görevlendirilmesi olup olmayacağı henüz belirsizken,

 Geylan, “Bu nedenle şubat ayı öğretmen atama duyurusu kontenjan artırılarak bir an önce yapılmalıdır. 10 ilde 3 milyon 865 bin öğrencimiz, 211 bin öğretmenimiz var. Bunun yanı sıra 311 bin 614 üniversite öğrencisi, 15 bin 249 akademisyen görev yapıyor. Deprem bölgesinde görev yapan bir kısım öğretmenimizi kaybettik, bir kısım öğretmenimiz de yakınlarını kaybetti ya da enkaz başında yakınlarını bekliyor. Dolayısıyla öğretmen ihtiyacı ortaya çıkıyor. Her zaman söylüyoruz, eğitimde eksikliklerin telafisi yıllara tekabül ediyor. Bu minvalde önerimiz, şubat ayı öğretmen atama duyurusunun kontenjan sayısı artırılarak bir an önce yapılmasıdır. Gerekirse emekli öğretmenlerimiz de göreve çağrılmalıdır. Ayrıca depremden etkilenen illerimizin nüfusuna kayıtlı olan, ancak ülkemizin değişik bölgelerinde görev yapan öğretmenlerimizden dileyenlerin bu illere nakillerinin yapılmasına imkân sağlanmalıdır” dedi.