Sınıf geçme ve disiplin süreçlerinin yeniden ele alınması gereken önemli bir konu olduğuna dikkat çeken Genel Başkan, “Nesillerimizi kaybedeceğiz! Bu ülkenin, tek bir evladımızı dahi kaybetme lüksü yoktur!” dedi.

Öğretmene sahip çıkmanın toplumun geleceğine sahip çıkmak olduğunu yineleyen Genel Başkan açıklamasından şunları söyledi:

“Her zaman söylüyoruz; öğretmenin itibarı Milli Eğitim Bakanlığı’nın namusudur! Öğretmenin saygınlığını ve etkinliğini artırmadan yapacağınız “reformlar” kağıt üzerinde kalmaya mahkum olacak, skor tabelasına oynamaktan öteye gidemeyecektir.

Öğrencinin müşteri öğretmenin tezgahlar gibi görüldüğü bu düzende, hemen her gün öğretmenlere yönelik şiddet ve taciz haberlerine rastlıyoruz. Bu durumun vebali, öncelikle, sorumluluk makamını işgal edenlerdedir! Korkarım ki; -Siyasal kaygılarla, olumsuz veli tutumları görmezden gelinmeye devam ederse, -Mesnetsiz CİMER başvurularıyla öğretmenler şamar oğlanı muamelesine tabi tutulmaya devam edilirse, -Şiddeti önleyici  caydırıcı yasal müeyyideler getirilmez ve eğitimciler önüne gelenin külhanbeylik yapabildiği bir meslek grubu gibi algılanmaya devam ederse,  Sınıf geçme ve disiplin süreçleri yeniden ele alınmaz, ‘kalan sağlar bizimdir’ anlayışıyla hareket edilirse, Nesillerimizi kaybedeceğiz! Bu ülkenin, tek bir evladımızı dahi kaybetme lüksü yoktur!

Unutmayalım; öğretmene sahip çıkmak, toplumun geleceğine sahip çıkmak demektir.”