Suriye'nin resmi haber ajansı olan SANA, askeri kaynaklara dayanarak İsrail ordusunun yerel saatle 13.25'te Lazkiye'nin batısından Halep Havalimanı'na bir hava saldırısı düzenlediğini aktardı. Bu saldırının sonucunda havalimanının pistinin büyük ölçüde zarar gördüğü ve bu nedenle hizmet dışı bırakıldığı iddia edildi.

İsrail'in önceki harekatları

2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi 2024 yılı Akademik alım izinleri belirlendi

Suriye'nin Dera ilinde, gece yarısı yaşanan bir başka olayda, İsrail'in Suriye ordusuna ait bir karargaha hava saldırısı düzenlediği ve bu saldırıda 8 askerin yaşamını yitirdiği, 7 askerin de yaralandığı bilgisi paylaşıldı. Ek olarak, Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın başlattığı "Aksa Tufanı" saldırısı sonrasında İsrail'in Ekim ayında Şam ve Halep havalimanlarına üç farklı tarihte saldırıda bulunduğu belirtildi.

İsrail ve Suriye arasındaki gerginlik

2011 yılından beri Suriye iç savaşı sürecinde İsrail, zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenlemekte. İsrailli yetkililer ise genellikle bu tür saldırılar hakkında kamuoyuna açıklama yapmaktan kaçınıyorlar. Suriye'nin güneyindeki Ürdün sınırında bulunan Dera ili ise 2018'den bu yana Suriye ordusu ve müttefiklerinin kontrolünde bulunuyor.