Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bülent Çiftçi, Kayseri'de öğretmenlerle birlikte gerçekleştirdiği toplantıda, okul müdürleri ve şube müdürlerinin maaşlarına ilişkin konuları ele aldı. Çiftçi, maaşların arttırılması için Maliye Bakanlığı ile iletişime geçtiklerini ancak taleplerinin reddedildiğini belirtti. Şube müdürlerine ek ders verilmesi önerisine Maliye Bakanlığının sıcak bakmadığını ve eşit işe eşit ücret mantığına dayanarak taleplerini reddettiğini açıkladı.

Belediye Başkanı Çiftçileri Hedef Aldı: 'Yüzde 53 Oy Verdiniz, Çok Ayıp Ettiniz' Belediye Başkanı Çiftçileri Hedef Aldı: 'Yüzde 53 Oy Verdiniz, Çok Ayıp Ettiniz'

Toplantıda yöneltilen diğer sorulara da cevap veren Çiftçi, eğitimde şiddeti önlemek için öğretmenlik meslek kanunu ile çeşitli düzenlemeler yapıldığını vurgulayarak şiddetin cezalandırılması konusunda ciddi adımlar atıldığını ifade etti. Ayrıca, il dışına atanmış okul idarecilerinin mağduriyetlerini gidermek için atama süreçlerinde iyileştirmeler yapacaklarını ve idarecilerin görevlerine devam edebilmelerini sağlayacaklarını belirtti.

Yöneticilik süresinin 4+4 olarak kalacağını ve ek ödemelerde sadeleştirme yapıldığını da açıklayan Çiftçi, şube müdürlerine uzman ve başöğretmenlik unvanlarını kullanma hakkı verileceğini dile getirdi.