Asgari ücrete 'üç ayda bir zam' önergesi Asgari ücrete 'üç ayda bir zam' önergesi

Türkiye ikinci el çevrim içi araç pazarında şubat ayında en çok tercih edilen marka Volkswagen olurken, en çok satılan model binekte Egea, hafif ticaride ise Tourneo Courier oldu. AA muhabirinin Indicata'nın ikinci el çevrim içi pazar raporundan derlediği verilere göre, şubatta çevrim içi mecralarda 363 bin 1 kurumsal ilan yayınlandı. Bu ilanların 170 bin 457 adedi satıldı. Geçen sene aynı döneme göre ilan adetlerinde yüzde 4, satış adetlerinde yüzde 35 artış gözlendi.

En çok satılan 10 marka içinde Volkswagen 21 bin 857 satışla birinci sıraya yerleşirken, onu 20 bin 309 ile Renault ve 19 bin 552 ile Fiat izledi. Satış sıralamasında Ford dördüncü, BMW ise beşinci oldu.

Binek otomobil pazarında Fiat'ın Egea modeli en çok tercih edilen araç olurken, hafif ticaride Ford Tourneo Courier birinci sıraya yerleşti. Egea'yı Clio, Passat, Megane ve Focus modelleri takip etti. Hafif ticari araç pazarında ise Tourneo Courier'ı Fiat Doblo ve Fiat Fiorino izledi.

Indicata'nın günlük 450 binden fazla ikinci el araç datasını analiz ettiği rapora göre, veriler ikinci el ticareti yapan 40 binden fazla kurum ve kuruluşun çevrim içi pazarda verdikleri ilanlara dayanıyor. Bunlar arasında Sahibinden, Arabam, Letgo gibi listeleme sitelerinin yanı sıra kurumsal ikinci el web siteleri de bulunuyor.