ABD merkezli kahve zinciri Starbucks'ın piyasa değeri son 20 günde 12 milyar doların üzerinde bir azalış gösterdi. Şirketin hisse senetleri, ticari büyümede yaşanan belirgin bir yavaşlama ve satış rakamlarındaki düşüş nedeniyle, bugün itibarıyla yüzde 1'den fazla değer kaybetti. Bu durum, Starbucks'ın 1992 yılındaki halka arzından bu yana en uzun düşüş serisini yaşadığı 12 günlük bir dönem oldu.

Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu Turkcell'in yeni yönetim kurulu belli oldu

Hisse senetleri, 16 Kasım'da ABD genelinde binlerce çalışanın iş bıraktığı "Kırmızı Kupa Günü" olayının ardından yüzde 10'dan fazla değer kaybetti. Starbucks'ın piyasa değeri, bu 20 günlük süreçte 12 milyar doların üzerinde bir azalışla 110 milyar doların altına geriledi.

16 Kasım'da, ABD'deki birçok Starbucks şubesinin çalışanları, çalışma koşullarının iyileştirilmesi talebiyle greve gitmişti. Aynı dönemde, Starbucks'ın işçi sendikasının Filistin ile dayanışma mesajı paylaşmasının ardından şirketin sendikayı dava etme kararı ve sosyal medya platformlarındaki çağrılarla bir dizi boykot başlamıştı. Starbucks İcra Kurulu Başkanı Laxman Narasimhan, Çin'deki toparlanmanın beklendiği kadar olmadığını açıklamıştı. Analystler, Çin menşeli rakip Luckin Coffee'nin hızlı büyümesinin, Çin pazarında Starbucks için artan rekabet baskısı yarattığını ifade ettiler.