İstanbul'un Kartal Meydanı'nda gerçekleşen "Büyük İstanbul Buluşması" adlı mitingde, sigortalarının kısa vadeli yatması nedeniyle emeklilikte gecikme yaşayan staj ve çıraklık mağdurları taleplerini dile getirdi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen binlerce staj ve çırak, "İlk sigorta girişi başlangıç olsun" ve "Staja adalet" sloganlarıyla bir araya gelerek adalet taleplerini dile getirdiler.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon Başkanı Murat Bal, mitingde yaptığı açıklamada, 3308 Sayılı Kanun kapsamında çalışmaya gönderilen stajyer ve çırakların sigorta girişlerinin bugün geçerli olmadığını belirtti. Stajyer ve çırakların yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi için yasal düzenleme talep eden Bal, Ankara'ya ve Gazi Meclisi'ne seslenerek, mağduriyetin yerel seçime kadar giderilmesini umduklarını ifade etti.

Mitingde konuşan İstanbul Staj ve Çıraklık Sigorta Mağdurları Dernek Başkanı Selçuk Aydın, stajyer ve çırakların e-devletlerinde görünen iki farklı sigorta başlangıç tarihine dikkat çekti. Verilen sigorta kartlarının geçersiz olduğunu söyleyen Aydın, mağduriyetin son bulması ve başlangıç tarihlerinin kartlardaki tarihler olması talebinde bulundu.

Samsun Staj Mağdurları Dernek Başkanı Murat Aydın, mağduriyetlerini çözmek için mücadelelerinin devam edeceğini belirtirken, yaşadıkları sağlık sigortası probleminin Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında emeklilik haklarını kaybetmelerine neden olduğunu ifade etti.

Sıfır Faizli Evlilik Kredisinin Ne Zaman Hesaplara Yatırılacağı Belli Oldu! Bakan Göktaş Açıkladı Sıfır Faizli Evlilik Kredisinin Ne Zaman Hesaplara Yatırılacağı Belli Oldu! Bakan Göktaş Açıkladı

Düzce'den gelen Ali Naim Demirel, devletten adalet beklediklerini ve yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istediklerini vurgularken, Gaziantep Staj ve Çıraklık Mağdurları Başkanı Mehmet Kaplan, 1998'den bu yana taşıdıkları sigorta kartının hala geçerli olmamasının mağduriyetlerini derinden etkilediğini belirtti.

Mitingde söz alan katılımcılar, devlet büyüklerinden mağduriyetin bir an önce giderilmesini ve adaletin sağlanmasını talep ettiler.