27 yaşındaki Pınar Gültekin, 16 Temmuz 2020'de Akyaka Mahallesi'ndeki evinden ayrılmış ve kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Bu durum üzerine eski sevgilisi olan Cemal Metin Avcı'dan şüphelenilmiş ve ilk ifadesinde suçunu kabul etmese de sonraki ifadelerinde cinayeti işlediğini itiraf etmişti. 

Sanığın verdiği ifadeler ışında Gültekin'in öldürüldükten sonra bir varilde cesedi yakıldığı ortaya çıkmıştı. Türkiye'yi sarsan olay ile ilgili mahkeme gerekçeli karar açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz

İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, sanık Cemal Metin Avcı'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis, sanığın kardeşine de 4 yıl hapis vermişti. Mahkeme dava ile ilgili gerekçeli kararını açıkladı.

Mahkeme gerekçeli kararda sanık ile ilgili "Sanığın telefonu üzerinden yapılan incelemelerde hiçbir tehdit mesajına, fotoğraf, video ya da belgeye ulaşılamadığı, sanığın mail adresi üzerinden yapılan incelemelerde, sevgili oldukları dönemde maktulün sanığa gönderdiği maktule ait görüntüler dışında tehdit ya da şantaj unsuru olarak kabul edilebilecek hiçbir veriye ulaşılamadığı, bu görüntülerin de bizzat sanık tarafından kendi mail adresine gönderildiğinin kendi beyanından anlaşıldığı, savunmasının tespiti sırasında 'Madem telefonundaki tüm tehdit mesajlarını diğer şeyleri evli olduğun için sildiğini söylüyorsun bunları neden silmedin?' şeklindeki soruya 'Bunları ben kendim mail adresime attım, keşke onları da atsaydım bu konuda pişmanım' şeklinde gerçeğe aykırı savunma yaptığı anlaşılmıştır." dedi.

Sanığın ifade ettiği tehdit ve şantaj sebebiyle maktule para attığı idda edilse de bunun sabit olmadığını belirterek "Bu yönüyle maktulden sanığa yönelmiş haksız bir davranış bulunmadığı anlaşılmış, sanığın haksız tahrik indiriminden yararlanma amacına dönük olduğu anlaşılan ve aşamalarda değişip farklılaşan beyanlarına itibar edilmemiş, sanık Cemal Metin Avcı hakkında koşulları oluşmadığından Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi tatbik edilmemiş haksız tahrik nedeniyle bir indirime gidilmemiştir" dendi.