Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Geçtiğimiz günlerde ülkemize giriş yapan soğuk ve yağışlı hava dalgası, hafta sonu boyunca da etkisini sürdürecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yurdun birçok bölgesinde soğuk ve karlı hava dalgası devam edecek.

Bugün, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu geçmesi beklenirken, Orta ve Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun yağmur ve sağanak yağışlı, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu'nun karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Yağışların; Hatay, Rize ve Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur; Hakkari ve Bitlis çevreleri, Muş ve Van'ın güney ilçeleri ile Rize ve Artvin'in iç ve yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara'nın batısı ile iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

Pazar günü yağışlar etkisini kaybetse de soğuk hava kendini göstermeye devam edecek. Pazartesi günü ise hava sıcaklıklarının yükselişe geçmesi beklenirken, gelecek salıdan itibaren yağmurlu günlerin başlaması öngörülüyor. Özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları olası buzlanma, don, pus ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.