ORC Araştırma'nın İstanbul'un 5 ilçesi üzerinde yaptığı ankete göre, CHP'nin kontrolündeki 2 ilçeyi kaybetme riski bulunuyor. Anket sonuçlarına göre, CHP'nin elinde bulundurduğu Ataşehir ve Kadıköy ilçelerinde kazanç sağlarken, Eyüpsultan, Sarıyer ve Esenyurt ilçelerinde AK Parti'nin üstünlüğü göze çarpıyor.

Esenyurt ilçesinde, CHP'nin elinde bulunan belediyeyi kaybetme riski bulunuyor. Ankete göre, AK Parti adayı Hamit Öncü, yüzde 39,7 oy alarak önde görünürken, CHP'nin adayı Ahmet Özer yüzde 35,2 oy oranına sahip. İYİ Parti adayı Muharrem Yıldız ise yüzde 3,8 oy oranına sahip. DEM Parti, 'kent uzlaşısı' kapsamında Esenyurt'ta aday çıkarmayarak CHP'nin adayına destek vermişti. CHP, 2019'da Esenyurt'u yüzde 51,5 oy oranıyla kazanmıştı.

Sarıyer ilçesinde ise CHP'nin kaybettiği diğer bir ilçe belediyesi olarak öne çıkıyor. CHP, 2019'da 14,5 puan farkla Sarıyer Belediyesi'ni kazanmıştı. Ancak, mevcut belediye başkanı Şükrü Genç, CHP tarafından aday gösterilmediği için bağımsız aday olarak yarışa katıldı. ORC'nin anketine göre, Şükrü Genç yüzde 19,6 oy alırken, CHP'nin adayı Oktay Aksu yüzde 26,2; AK Parti'nin adayı Hüseyin Coşkun ise yüzde 31,5 oy oranına sahip görünüyor.

Kayseri Valiliğinden Örnek Proje: Her Mahalleye Bir Spor Okulu Kayseri Valiliğinden Örnek Proje: Her Mahalleye Bir Spor Okulu