Yerel seçimlere yönelik siyasi arenada, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin yıldönümü, partilerin hazırlıklarına kısa bir ara vermesine neden oldu. Bu süreçte, Yeniden Refah Partisi ve DEM Parti'nin iş birliği çabaları dikkat çekiyor. Yeniden Refah Partisi, AK Parti ile görüşmeler sonuçsuz kalmasına rağmen İstanbul, Ankara ve İzmir'de aday çıkaracaklarını açıkladı. Ancak, adayların isimleri henüz kamuoyuna açıklanmadı. Parti lideri Fatih Erbakan, büyükşehir belediye başkan adaylarını 10 Şubat'ta ilan edeceklerini belirtti.

Öte yandan, DEM Parti ise CHP ile gerçekleştirdiği yerel seçim iş birliği görüşmelerinden sonuç alamayarak İstanbul'da aday çıkaracaklarını duyurdu. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, aday çıkarma kararının gerekçelerini ve yerel seçimlere ilişkin tutumlarını basın toplantısıyla açıklayacak.

CHP, son bir ay içinde 1000'in üzerinde belediye başkan adayını açıkladı, ancak kritik ilçelerdeki aday belirleme süreci hala tamamlanmamış durumda. CHP Parti Meclisi'nin bu hafta içinde aday belirleme gündemiyle bir toplantı yapması ve kalan adayları belirlemesi bekleniyor.

Siyaset sahnesindeki bu gelişmelerin yanı sıra, depremin yıldönümü sebebiyle siyasetçiler, anma etkinliklerine katılmak üzere Meclis'teki grup toplantılarından uzaklaşacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Maraş, Urfa, Adıyaman ve Elazığ'ı ziyaret edecek; CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise Hatay'da olacak. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Maraş, Adıyaman ve Hatay'da bulunacak.

Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor Dünya Bankası: KKTC Ekonomisi Yüzde 2,7 Büyüme Bekliyor

Ayrıca, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Maraş'ta ve Adıyaman'da depremzedelerle bir araya gelirken; Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Hatay ve Samandağ'da olacak. Meclis Genel Kurulu ise deprem bölgesindeki anmaların yaşandığı haftadan itibaren organize sanayi bölgeleri ve maden sahalarına ilişkin düzenlemeler içeren bir yasa teklifini görüşmeye başlayacak.