Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigara ve alkole gelen zamı duyurdu.

Sigara fiyatlarına haziran ayı başında yüzde 15 oranında zam yapılmıştı. Ancak dün itibarıyla bir sigara grubuna 5 TL daha zam geldi. Bu zamla birlikte en ucuz sigaranın fiyatı 40 TL seviyesine çıktı. Aybaş, daha önce yaptığı açıklamada sigaraya tekrar 5 TL zam yapılmasını beklediğini ifade etmişti.

Kamuda yeni dönem: Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı Kamuda yeni dönem: Tasarruf Tedbirleri Resmi Gazete'de yayımlandı

Ayrıca, alkollü içki ürünlerine de zam geldiği bildirildi. Bir alkollü içki grubunun votka, viski ve tekila gibi ürünlerine dün itibarıyla yüzde 25 oranında zam yapıldı. Bazı ürünlerde ise bu zam oranının yüzde 30'a kadar çıktığı belirtildi.

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, son zamdan sonra viski fiyatlarının yükseldiğine dikkat çekti. Örneğin, bir markanın 100 cl'lik viski fiyatının 1200 TL'ye çıktığını aktardı. Mayıs ayında ise rakı fiyatlarına da zam gelmişti, 70'lik rakıya gelen zam oranı yüzde 7,5 olmuştu. Bu zamla birlikte yılbaşından bu yana 70'lik rakının zam oranı yüzde 19 olarak gerçekleşmiş oldu.