Baş ağrıları, bazen nörolojik bir rahatsızlığın belirtisi olabilirken, bazen de basit doğal yöntemlerle hafifletilebilir. Diyetisyen Muhammet Nurullah Şahin, baş ağrısı hakkında bilgi vererek doğal yöntemleri paylaştı.

Yoğun ve stresli yaşam tarzımızın bir sonucu olarak, baş ağrıları günlük sağlık sorunlarımızdan biridir. Baş ağrıları genellikle ağrı kesicilerle bastırılmaya çalışılsa da aslında vücudumuzda yanlış giden bir şeylerin işareti olabilir. Eğer nörolojik bir bozukluk yoksa, stres, yorgunluk, alerjiler, yanlış duruş, alkol veya ilaçlar, kan şekerinin dengesizliği, hormonlar, kabızlık ve beslenme eksiklikleri gibi basit sebepler baş ağrılarının altında yatabilir ve bu durumda doğal yöntemler baş ağrısıyla mücadelede yardımcı olabilir.

İşte baş ağrısını hafifletebilecek doğal yöntemler:

  • Magnezyum: Baş ağrısıyla mücadelede önemli bir rol oynar. Özellikle migren atakları yaşayan kişilerde düşük magnezyum seviyeleri tespit edilmiş ve yeterli magnezyum desteği alındığında ağrıların azaldığı görülmüştür. Yağlı tohumlar, brokoli, kabak, koyu yeşil yapraklı sebzeler, kuşkonmaz ve hayvansal besinler doğal magnezyum kaynaklarıdır. Ancak beslenme yetersizse, hekim önerisiyle magnezyum takviyesi almak da faydalı olabilir.

  • Glutensiz Diyet: Özellikle gluten hassasiyeti olan kişilerde glütensiz beslenme ile baş ağrılarının önemli ölçüde azaldığı gözlemlenmiştir. Çölyak ve çölyak olmayan hassasiyeti olan kişilerde migren ataklarının sıkça eşlik ettiği bilinmektedir.

  • B Complex Vitaminleri: B vitaminleri, serotonin gibi birçok nörotransmitterin yapısına katkıda bulunur. Bu nedenle B vitamini eksiklikleri, baş ağrısı ve beyin bulanıklığıyla ilişkilendirilir. Bu vitaminlerin yeterli düzeyde alındığından emin olmak önemlidir.

  • Yeterli Su İçmek: Susuzluğun baş ağrısının temel nedeni olduğu hepimiz tarafından bilinir. Vücudumuzdaki su seviyesi %1 oranında azaldığında ilk belirti baş ağrısıdır.

  • Detoks Banyoları: Aromaterapik yağlar, elma sirkesi, epsom tuzu gibi rahatlama sağlayıcı bileşenlerin eklenerek hazırlanan banyolar, ağrı düzeyinin azaltılmasına yardımcı olabilir.

  • Aromaterapi: Nane ve lavanta yağlarının baş ve boyun bölgesine uygulanan masajlar baş ağrısıyla mücadelede yardımcı olabilir.

    Sokakta tartıştığı iki kadından birinin boğazını kesti, diğerini yaraladı Sokakta tartıştığı iki kadından birinin boğazını kesti, diğerini yaraladı
  • Masaj, Doğru Duruş ve Egzersiz: Oksidatif stresi azaltmada etkili bir yöntemdir. Bu nedenle oksidatif stresin azaltılması, ağrıların hafiflemesinde önemli bir rol oynar.

  • Refleksoloji ve Akupunktur: Refleksoloji ve akupunktur, baş ağrısı dahil olmak üzere tüm vücut ağrılarında etkilidir ve Çin tıbbının önemli bir parçasıdır.

  • YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

    Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

    Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

    Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi