İran Hükümet Sözcüsü Ali Bahadori Cehromi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bugünlerde eşi görülmemiş sıcaklar nedeniyle vatandaşların sağlığını korumak amacıyla Sağlık Bakanlığının ülke genelinde çarşamba ve perşembe günleri tatil yapılması önerisi Bakanlar Kurulu tarafından kabul edildi." ifadelerini kullandı.

Ali Erbaş'a iki kez soruldu, ikisinde de yanıtsız bıraktı: Koruma sayınız arttı mı? Ali Erbaş'a iki kez soruldu, ikisinde de yanıtsız bıraktı: Koruma sayınız arttı mı?

Güneybatı'da 51 Derece! Tahran'da ise Durum Daha da Vahim

Son haftalarda aşırı sıcak havanın etkili olduğu İran'da yarın ülkenin güneybatısındaki bazı kentlerde hava sıcaklığının 51 dereceyi bulacağı tahmin ediliyor. Başkent Tahran'da ise sıcaklığın 40 dereceye ulaşması bekleniyor.

Sağlık Bakanı'ndan Tatil Önerisi

İran Sağlık Bakanı Behram Eynullahi, hükümete, hava sıcaklığının 40 derecenin üzerine çıktığı bölgelerin hafta sonu tatil ilan edilmesini önermişti. Önerisi kabul gören Bakan Eynullahi'nin bu hareketi, vatandaşların sağlığının ön planda tutulduğunun bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

İran'da Sıcak Havanın Etkileri Ne Olacak?

Aşırı sıcak havaların etkisi altında olan İran'da, özellikle güneybatı bölgelerinde rekor seviyede sıcaklık bekleniyor. Bu durum, insan sağlığı başta olmak üzere birçok alanda etkiler yaratabilir. Yüksek sıcaklıkların elektrik tüketimine, su kaynaklarına ve günlük yaşama etkileri de merak konusu.