MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar... MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar...

SGK uzmanı Muhammet Bayram, 6 aylık enflasyon verileriyle hesaplanan emekli aylıkları hakkında önemli tahminlerde bulundu. Bayram'a göre, enflasyon beklentileri doğrultusunda emekli aylıklarına yaklaşık %30'a varan bir zam yapılabilir. Bayram, ayrıca en düşük emekli aylığının 15 bin TL seviyesine yükselmesini beklediğini ifade etti ve asgari ücrete de ara bir zam gelmesinin muhtemel olduğunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarıyla birlikte, emekli maaşlarına dair tahminler de başladı. Muhammet Bayram, emekli maaşlarına ilişkin temmuz ayı beklentisini 15 bin TL düzeyinde belirtti. Ancak, Bayram, önceki dönemde en düşük emekli maaşının daha yüksek olmasını beklediklerini ve bu durumun asgari ücret ile arasındaki makasın açılmasına neden olduğunu söyledi. Bu durumda, en düşük emekli maaşının 15 bin TL seviyesine gelmesiyle emeklilerin haklarının korunmuş olacağını belirtti.

Bayram ayrıca, asgari ücrete ilişkin de değerlendirmelerde bulundu. Emeklilere ve memurlara 6 ayda bir zam yapılmasına rağmen, asgari ücretlinin yılda bir artış aldığını ifade etti. Dolayısıyla, Bayram'a göre, emeklilere yapılacak artışın refah payı ilavesi şeklinde olması bekleniyor.