Beyaz et sektöründe geniş çaplı operasyon
Beyaz et sektörüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Şenpiliç, Banvit, Lezita, Keskinoğlu, Gedik, Erpiliç ve Hastavuk gibi sektörün önde gelen şirketlerinin de bulunduğu toplam 13 firmaya denetim kayyımı atandı.
Soruşturma kapsamında şirketlerin yönetim ve finans birimlerinde görev yapan toplam 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiği bildirildi.
Kayyım atanan şirketler belli oldu
Soruşturma kapsamında denetim kayyımı atandığı belirtilen şirketler arasında Banvit, Akpiliç, Lezita, Bakpiliç, Şenpiliç, Aspiliç, Bupiliç, Erpiliç, Hastavuk, Keskinoğlu, Orvital, Aypi ve Gedik Pazarlama yer aldı.
Kararın, sektördeki faaliyetlerin kesintiye uğramaması amacıyla denetim mekanizmasının güçlendirilmesi kapsamında alındığı ifade edildi.
Üst düzey yöneticiler hakkında işlem yapıldı
Dosyada şirketlerin yönetim kurulu üyeleri, genel müdürleri, finans yöneticileri ve muhasebe birimlerinde görev yapan isimlerin yer aldığı belirtildi.
Gözaltı kararı verilenler arasında bazı şirketlerin CEO’ları, yönetim kurulu başkanları, yönetim kurulu üyeleri, finans yöneticileri ve muhasebe müdürlerinin bulunduğu kaydedildi.
Soruşturmanın merkezinde rekabet iddiaları bulunuyor
Beyaz et sektörü son dönemde Rekabet Kurulu tarafından yürütülen kapsamlı incelemelerle gündeme gelmişti.
Daha önce sektörde faaliyet gösteren şirketlere yönelik soruşturmalarda, rekabete hassas bilgilerin paylaşılması ve rekabet kurallarının ihlal edildiği gerekçesiyle milyarlarca liralık idari para cezaları uygulanmıştı. Aralarında Banvit, Gedik, Keskinoğlu, Lezita ve Şenpiliç’in de bulunduğu şirketler bu süreçte ceza alan firmalar arasında yer almıştı.





