Geçtiğimiz günlerde enflasyon oranının açıklanmasının ardından önce yüzde 25 daha sonra yüzde 30 olarak açıklanan memur ve emekli zammı gündeme bomba gibi düştü.
Sendikalar protesto etmek için iş bırakma eylemine gidiyorlar.
Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Balık,
“İş bırakma kararımız hükümete uyarı niteliği taşımaktadır. Yine bu konuda seçime giderken bir çalışma yapmaz ise şubat ayında tekrar bir araya gelerek bu sefer daha fazla gün sayısı ile farklı eylem yollarına gideceğiz” açıklamasını yaptı. Balık ayrıca önümüzdeki günlerde istenilen zam oranının verilmemesi halinde, “Bize hakkımızı vermiyorlarsa, sandıkta bunun hesabını sorarız. Yoksulluk sınırının üzerinde yeniden bir maaş düzenlenmesidir talebimiz” diye konuştu.
“Yedi konfederasyon olarak bir araya geliş amacımız ayın üçünde açıklanan memur zammı, ayın dördünde yapılan ilave zammı ve içinde bulunduğumuz duruma karşı, yetkili konfederasyon Memur Sen ve Kamu Sen’in varlığı ve yedi konfederasyonunun aldığı ortaklaşa kararı basın yolu ile kamuoyuna paylaşmaktır.

Cumhurbaşkanı’nın önce yüzde 25 oranında açıkladığı sonra danışıklı bir şekilde yandaş sendikanın talebiymiş gibi önceden belirlenmiş maaş zammını ulufe dağıtır gibi müjdeli zam oranını yasa dışı olarak kaydedilmiştir.
… 
Balık sözlerine ek olarak,
“Kapalı kapılar ardında bu zam ek zam oranı yapılması gerekiyor lafları konuşuluyor yandaş sendikalar tarafından. Ek zam yapılacak Cumhurbaşkanı da bunu toplantıda söyledi, ‘duruma göre yeniden asgari ücretle çalışanlara ve kamu çalışanlarına iyileştirme yapabiliriz’ dedi. Bizim istediğimiz oran belli, şartara uygun zam oranını veriyorlarsa ne güzel. Vermiyorlarsa memurun en önemli silahı sandıkta hesap sormak. Bize hakkımızı vermiyorlarsa, sandıkta bunun hesabını sorarız. Yoksulluk sınırının üzerinde yeniden bir maaş düzenlenmesidir talebimiz. Yoksulluk sınırı da konfederasyonumuzun yaptığı son araştırmaya göre 26 bin 500 lira civarındadır. Dolayısıyla yeni bir maaş düzenlemesi ile bu hakkımızı talep ediyoruz.” Dedi.