Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Ekonomist Selçuk Geçer, yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekti ve doların yıl sonunda 40 lira seviyelerine çıkabileceğini tahmin etti. Ancak bu tahmini, bazı ekonomistler tarafından abartılı bulundu ve eleştirilere maruz kaldı.

Geçer, ABD ve Londra merkezli bankaların yıl sonu raporlarına dayanarak bu tahminleri oluşturduğunu belirtti. Euro'nun 30 lirayı aşmasıyla birlikte Geçer, "Artık dolar 38" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Yazısında Geçer, doğru değerin enflasyonla beraber düşünüldüğünde 38 ila 40 lira aralığında olduğunu ifade etti. Bu seviyelere gelinmesinin en geç eylül-ekim aylarında mümkün olabileceğini tahmin etti. Geçer, bu tahmini desteklerken "O kadar çabuk mu?" sorusuna ise "Geç bile kalındı" şeklinde yanıt verdi.

Geçer'e göre, Merkez Bankası'nın döviz üzerindeki baskıyı azaltmak için faiz artışında aşırıya kaçmayacağı bir politika izleyeceği belirtildi. Faiz artışlarının daha kontrollü bir şekilde yapılacağı ve en fazla 400 baz puanlık bir artışın beklendiği ifade edildi. Piyasanın bu düşük artışları fiyatladığı ve bu nedenle dövizin yükseldiği belirtildi.