Bayraktar, NTE'nin, dünya genelinde gelişen teknolojiler, batarya teknolojileri ve yenilenebilir enerji alanındaki önemini vurgulayan Bayraktar, bu elementlerin enerji dönüşümünün temel taşlarından biri olduğunu belirtti. Dubai'de düzenlenen COP28 Zirvesi'nde de benzer bir vurgunun yapıldığını hatırlatarak, Eskişehir Beylikova'daki tesisin bu bağlamda önemli bir rol üstleneceğini ifade etti.

Bayraktar, yapılan uzun yıllara dayanan araştırmalar sonucunda Eskişehir'de dünyanın tek yatakta en büyük ikinci NTE rezervini keşfettiklerini belirtti. Bu keşfin, Türkiye'yi NTE üretebilen beş ülkeden biri yapacağını ve ülkeyi dünyada önemli bir tedarikçi konumuna getireceğini vurguladı. Şu anda pilot tesis aşamasında olan projenin ilerleyen dönemde yılda 570 bin tonluk cevher işleme kapasitesine ulaşacağını, yaklaşık yılda 10 bin tonluk nadir toprak oksidi üretecek endüstriyel tesisi kurma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özel görüşmesinde 'boş koltuk' tartışmasına dair açıklama AK Parti'den Cumhurbaşkanı Erdoğan-Özel görüşmesinde 'boş koltuk' tartışmasına dair açıklama

Bayraktar, bu tesisin Türkiye için büyük bir AR-GE merkezi olduğunu ve artık ürün almaya başladıklarını belirterek, endüstriyel bazaya ve yüksek kapasiteye ulaşmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.