Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında uygulamay geçilen sistem. Takip cihazı sayesinde Bakanlık araçların canlı olarak takip ve hareketlerine ulaşabilecek.

Şehirler arası otobüs şoförü Erhan Elibol, AA muhabirine, araçlarına yaklaşık 4 gün önce takip sisteminin montaj edildiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak Bakanlık, sürücülerin ve diğer personellerin çalışma ve dinlenme saatlerini inceleyebilecek.

Söz konusu sistemin çok mantıklı olduğunu belirten Elibol, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının tüm araçların eylemlerini anlık denetleyebileceğini ifade etti. 

Bakanlığın, personelin çalışma ve dinlenme zamanını kolay bir şekilde görebileceğini anlatan Elibol, "Sistem sayesinde aracın hız sınırı, şoförün kaç saat dinlendiği, çalıştığı, yolcu indirme bindirme hepsi denetlenecek. En önemlisi yolcuların can güvenliği. Bu nedenle bu sistem önemli." cümlelerini aktardı.

Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa Sosyal medyadan duyurdu... Kurultay sonrası üst düzey istifa

Şoförlerden Emin Ona ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yapmış olduğu bu uygulamanın çok önemli olduğunun altını çizdi.

Bu sistem sayesinde, araçların artık nerede-nasıl olduğunun ve hızının kontrol edileceğini belirten Ona, kendilerinin de çok memnun olduğunu ifadelerinde yer verdi.