Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) belirlediği takvime göre, 31 Mart'ta gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için süreç halen devam etmektedir. Seçim sürecinin önemli bir adımı olan seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı, 29 Şubat'ta başlayacak ve 24 Mart'ta tamamlanacak. Bu bilgi kağıtları, seçmenlerin oy kullanacakları sandık bilgilerini içermekte olup, seçmenler sadece bu bilgiler doğrultusunda kayıtlı oldukları sandıklarda oy kullanabileceklerdir.

AK Parti, Özel'in Taleplerini Değerlendirecek! Ekonomi ve Yargı Reformu Öncelikli Konular AK Parti, Özel'in Taleplerini Değerlendirecek! Ekonomi ve Yargı Reformu Öncelikli Konular

Seçmenlerin oy kullanacakları sandık bilgilerini öğrenmeleri için ise çeşitli kanallar mevcuttur. Seçmenler, YSK'nin resmi internet sitesi, e-Devlet kapısı, YSK'nin Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'ni kullanarak nerede ve hangi sandıkta oy kullanacaklarını öğrenebilirler. Bu şekilde, seçmenlerin bilgiye kolayca ulaşmaları ve oy kullanma sürecinin daha verimli geçmesi amaçlanmaktadır.

YSK, seçmen bilgi kağıtlarının dağıtımı öncesinde seçmenlere yönelik bir uyarıda bulunarak, seçmen kaydı sorgulama işlemlerinin sadece belirtilen resmi kanallar aracılığıyla yapılması gerektiğini vurgulamıştır. Bu nedenle, seçmenlerin YSK dışından gelen e-posta, çağrı veya mesajlara itibar etmemeleri önemle belirtilmiştir. Bu uyarı, seçmenlerin güvenliğini ve oy kullanma sürecinin sağlıklı bir şekilde ilerlemesini sağlamak amacıyla yapılmıştır.