Anayasa Mahkemesi tarafından HDP'nin kapatılma davasında sözlü savunmanın seçim sonuna bırakılma talebinin reddedilmesi üzerine, HDP'ye sözlü savunma yapması için 11 Nisan tarihine kadar süre verilmişti. Ancak HDP'nin geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada sözlü savunma yapılmayacağı belirtilmişti ve verilen süre bugün itibarıyla sona erdi.

Bu durumda, Anayasa Mahkemesi HDP'nin sözlü savunmaya katılmadığı durumu tutanak altına aldı ve dosya esas hakkındaki raporun hazırlanması için raportörüne gönderdi. AYM raportörü, esas hakkındaki raporu hazırlayacak ve rapor AYM üyelerine dağıtılacak. Mahkeme başkanı, raporun dağıtımından sonra toplantı için bir tarih belirleyecek ve üyeler, kapatma istemini esaslı bir şekilde görüşmek üzere toplanacaklar.

MHP'den açıklama geldi: Bahçeli'nin videosundaki gönderme kime? MHP'den açıklama geldi: Bahçeli'nin videosundaki gönderme kime?

Öte yandan, HDP'nin önümüzdeki seçimlere Yeşil Sol Parti çatısı altında girmeye hazırlandığı da biliniyor. Bu gelişmelerin, Türkiye siyasi arenasındaki dengeleri değiştirebileceği düşünülüyor. Bu sürecin sonucuyla ilgili ise henüz net bir şey söylenemiyor.