Ekonomik sorunlar ülkede yaşayan vatandaşların alım gücünü her geçen gün düşürürken, iktidar ise seçim öncesi bol keseden maaş zamları gibi vaatlerde bulunmuştu. Özellikle memur ve memur emeklilerine yönelik yapılan "taban maaşın 22 bin lira olacağı" vaadi, emekliye refah payı ve enflasyon farkı gibi sözler, vatandaşın umudu haline gelmiş durumda. Vatandaş şimdi, verilen vaatlerin hayata geçirilmesini bekliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu sonuçlandı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimi kazandı. Şimdi gözler vatandaşın verilen vaatlere çevrildi. Seçim öncesi dağıtılan bol keseden vaatler ve ekonomik verilerin kötüleşmesi, vatandaşın tek umudu haline gelmiş durumda. İktidar, seçim öncesinde birçok alanda iyileştirme vaatleriyle oy talep etmişti.

Özellikle memur maaşlarına yapılan zam vaadi vatandaşlar tarafından büyük bir beklentiyle karşılanıyor. İktidar, seçim öncesi ekonomik krize karşı memur maaşlarında artış yapılacağını söylerken, özellikle kamu çalışanlarına yönelik artışlar gündeme gelmişti. Taban maaşların 22 bin lira olacağı ifade edilmişti. Memurlar, düşen alım güçlerine karşı bu artışın gerçekleşmesini bekliyor.

Kira fiyatlarına yönelik verilen vaatler de önemli bir konuydu. İktidar, fahiş artan kira fiyatlarına karşı önlem alacağını ifade etmişti. Büyükşehirlerde yaşayan memurlara kira katkısı yapılacağı vaat edildi. Kirada yaşayan vatandaşlar, bu vaadin ne zaman gerçekleşeceğini bekliyor.

Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar Kredi ödeyenler de dahil olmak üzere, kredi faizleri artırıldı! İşte yeni oranlar

Milyonlarca emekli de artış bekliyor. Seçim öncesi emekliler için düzenlemeler yapıldı ve taban emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye yükseltildi. Temmuz ayında yapılacak düzenleme ile zam görmeyen emeklilere enflasyon farkıyla birlikte refah payı artışı verilmesi bekleniyor.