Seçim öncesindeki beklentiler, seçim sonrasında da devam ederek özellikle altın ve döviz piyasalarını etkiledi. Dövizdeki beklenti, seçim sonrasında yükseliş olacağı yönündeydi. Bu beklentiyle hareket edenler dövize yönelirken, bir sonraki gün dövize geçişin artmasıyla bu durumun tam tersi bir görünüm sergilendi. Dış piyasaların kapalı olması da döviz fiyatlarının gerilemesine katkı sağladı. Ancak, bu satışların sona ermesiyle piyasalar biraz daha dengelendi.

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Bankalar arası ve serbest piyasa arasında negatif bir fiyat farkı oluşmuştu ancak şimdi dengelendi. Şu an piyasa, mart ayı enflasyon verisini bekliyor ve önümüzdeki günlerde Merkez Bankası'nın kontrollü bir faiz artışı yapması olası görünüyor.

Enflasyon verisinin açıklanmasından sonra altın talebinin devam etme olasılığı var. Altın piyasasında ise farklı bir tablo vardı. Dış piyasalarda Paskalya tatili olmasına rağmen Asya'da altının hızla yükseldiği gözlemlendi. Ancak, Uzak Doğu piyasalarının kapanmasının ardından bir geri çekilme yaşandı. Jeopolitik gerginliklerin etkisi de altındaki hareketin bir nedeni olarak düşünülüyor. Piyasaların açılmasıyla birlikte gelişmeler bekleniyor.

Geçen hafta ithalatta artış olması, iç ve dış piyasa arasındaki fiyat farkının daralmasına neden oldu. Ancak, bu sabah itibariyle fiyatlar düşmeye devam ediyor. Altın talebi hızlı olmasa da devam ediyor. Döviz fiyatlarının gerilemesi ve iç piyasa ile dış piyasa farkının kapanmasıyla gram altın fiyatları da düşüş yaşadı.

Bundan sonra yapısal reformların yanı sıra tasarrufa yönelik tedbirler ve piyasalarda istikrarın sağlanması önemli olacak. Seçim olmayacak olması, yapısal reformların gelişmesine ve piyasalarda istikrarın sağlanmasına fırsat sunabilir.