Hatay Belediye Başkanı adayı Lütfü Savaş, seçimi kaybetmesi durumunda görevinden istifa edeceğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Hatay İl Başkanı Hakan Tiryaki, dün akşam yazılı bir açıklama yaparak istifa etti.

Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi Ali Koç'tan Mehmet Büyükekşi'ye Bylock göndermesi

Tiryaki, Lütfü Savaş'ın parti içindeki yöneticilerinin aleyhine çalıştığını iddia ederek, "Lütfü Savaş'ın, parti içindeki yöneticilerinin sahte ve aleyhte çalışmaları, gizli ittifaklar ve çıkar gruplarına rağmen 1 milyon seçmenin bulunduğu Hatay'da seçimi sadece 2500 oy farkla kaybettiğini" söyledi.

Hukuksuzluklar ve şaibelerle Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kaybettiklerini belirten Tiryaki, Erzin'de, Dörtyol'da ve Defne'de zafer elde ettiklerini ancak oy oranlarının düştüğünü ifade etti. Ayrıca, İskenderun'u kıl payı kaybettiklerini, Antakya'yı da çeşitli nedenlerle kaybettiklerini dile getirdi.

Tiryaki, seçim sürecinde YSK'nın hukuksuz ve siyasi kararlarına karşı mücadele ettiklerini ve mağlubiyetin sorumluluğu gereği istifa ettiğini ancak partisinin bir neferi olarak kalmaya devam edeceğini vurguladı.