AK Parti'nin tahmin edilenden daha az oy oranına sahip olduğu İstanbul ve Ankara'da CHP'nin adayları mücadelede makası açtı. İzmir'de de değerlendirildiği gibi CHP önde bitirdi. 

MAKAS ARALIĞI 10 PUANA ULAŞTI

İstanbul'da İyi Parti ve DEM Parti seçmeninin hemen hemen büyük bir kısmı Ekrem İmamoğlu'nu desteklediği görüldü. AK Parti İstanbul'da 2019 verilerin de aşağısında kaldı. İyi Parti'nin oy oranı ise bindelik seviyeleri geçemedi. DEM Parti'nin pastadan dilimi, yalnızca yüzde 2 civarında oldu. DEM Parti (Yeşil Sol), 14 Mayıs milletvekili seçimlerinde İstanbul'da yüzde 8'in üzerinde oy oranına sahipti. DEM'in adayı Meral Daniş Beştaş'a atılan oylar bu kez yüzde 2 eşiğini geçemedi. Bu analmda, DEM Parti'den yüzde 6, İyi Parti'den ise 14 Mayıs'ta aldığı yüzde 9'a yakın oyun büyük bir çoğunluğu İmamoğlu'na geçti. Ekrem İmamoğlu rakibi Murat Kurum'u 10 puanla geride bıraktı.

13 PUAN GİTTİ

Ankara'da ise AK Parti dahil bütün partiler Mansur Yavaş'ın kazanacağını net olarak düşünüyordu. Öngörüler ışığında Yavaş, en yakın rakibi AK Parti'nin adayı Turgut Altınok'a 20 puandan fazla fark atarak mücadeleyi önde bitirdi. AK Parti 2019 seçimlerinde Ankara'da yüzde 47'den fazla oy oranına sahip olmuştu. Dün gerçekleşen seçimlerde AK Parti'nin oy oranı yüzde 35'lere düştü. Mansur Yavaş ise, 2019'da yüzde 50 civarında almış olduğu oy oranını yüzde 58'lere yükseltti.

Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi

CHP İZMİR'DE SINIRDA 

İzmir'de de tahmin edildiği üzere mücadeleyi yine CHP sonlandırdı. AK Parti'nin adayı Hamza Dağ, 2019'daki oy oranını alsa bile, yarışta galibiyet alamadı. CHP seçimi önde bitirmesine rağmen 2019'a göre 10 puan seviyesinde oy kaybetti.

GENEL OLARAK CHP ALDI

İstanbul ve Ankara'da ilk aktarılan istatistiklere göre, CHP meclis çoğunluğunu da üstlenmiş oldu. CHP; İstanbul'da ilçe belediyelerinin büyük bir kısmını kazandı ve belediye meclisinde çoğunluğu üstlendi. İstanbul'un da içlerinde olduğu AK Parti'nin savunması olabilecek bazı ilçeleri CHP önde bitirdi. Ankara'da da buna benzer bir olay görüldü. İzmir'de ise AK Parti'nin yöneticiliğini yapmış olduğu 4 ilçeden 3'ü CHP'ye yöneldi.