Yumurta: Protein deposu ve kalp dostu

Rhode Island Üniversitesi'nden Dr. Maya Vadiveloo, yumurtanın sağlık üzerindeki etkileri hakkında yeni bilgiler verdi. Bir zamanlar yüksek kolesterol içeriği nedeniyle kalp hastalıklarına yol açabileceği düşünülen yumurtalar, aslında diyetteki kolesterol ile kandaki kolesterol arasındaki fark nedeniyle kalp için risk oluşturmadığı ortaya çıktı. Amerikan Kalp Derneği de yumurtanın yüksek kaliteli bir protein kaynağı olarak günlük tüketilmesini öneriyor.

Patates: Pişirme yöntemi önemli

Kayıtlı diyetisyen Caroline Susie, patateslerin sağlıksız olduğuna dair yaygın inanışın, genellikle hazırlanma şekillerinden kaynaklandığını belirtti. Özellikle kızartılan patatesler, tip 2 diyabet ve yüksek tansiyon riskini artırabilirken, haşlanmış veya fırında pişirilmiş patatesler bu risklerle ilişkilendirilmiyor. Patatesler, C vitamini ve potasyum açısından zengindir ve doğru pişirildiğinde sağlıklı bir besin seçeneği olabilir.

Dondurulmuş sebzeler: Tazeden aşağı değil

Birçok beslenme uzmanı, dondurulmuş sebzelerin sağlık değerinin yanlış anlaşıldığını ifade ediyor. Dondurulma işlemi, sebzelerin besin yoğunluğunu koruyarak bazen taze sebzelerden daha besleyici hale getirebilir. Dondurulmuş sebzeler ayrıca maliyet etkinliği ve uzun raf ömrüyle de dikkat çeker.

Kahve: Aşırıya kaçmadan faydalı

MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Kahve, içerdiği kafein nedeniyle bazen kötü bir ün kazansa da, Gıda ve İlaç İdaresi günde dört veya beş bardak kahvenin güvenle tüketilebileceğini belirtiyor. Araştırmalar, düzenli kahve tüketiminin kanser, kalp yetmezliği ve tip 2 diyabet riskini azaltabileceğini gösteriyor. Ancak, eklenen şeker ve kremanın sağlık üzerinde olumsuz etkileri olabileceği konusunda dikkatli olunmalıdır.