Trabzon'da hastanın ve hasta yakınının saldırısına uğrayan doktor tedavi altına alındı. Dün Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisine başvuru yapan bir hasta, tedavisi tamamlandıktan sonra hastaneden ayrıldı.

Hasta ve bir yakını akşam saatlerinde doktordan rapor istemek için yeniden hastaneye geldi.

Acilde olan nöbetçi doktor M.Y'nin tıbben gerekli bulmayıp rapor vermediği hasta ile arasında tartışma çıktı.

Öğretmenlere 33.000 TL ek gelir elde etme şansı, başvurular başladı Öğretmenlere 33.000 TL ek gelir elde etme şansı, başvurular başladı

DİZ KAPAĞINI KIRDILAR

Tartışmanın alevlenmesiyle birlikte doktor M.Y, hasta ve hasta yakını tarafından saldırıya maruz kaldı. Hasta yakınının motosiklet kaskıyla vurduğu doktorun diz kapağı kırıldı. Güvenlik görevlilerinin ve polis ekiplerinin müdahalesiyle hasta ve hasta yakınına müdahale edildi.

Polis ekiplerine teslimedilen iki kişi gözaltına alınırken, olay hakkında soruşturma açıldı. Meslektaşları tarafından ilk kontrolleri yapılan M.Y. tedavi altına alındı. Doktor, görev yaptığı hastanede yarın diz kapağından ameliyat edilecek.

"NEDEN OLAN KİŞİYİ KINIYORUM"

İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, doktora saldıran kişilere tepki göstererek, meslektaşına geçmiş olsun dileklerini sundu.

Usta, dün akşam saatlerinde Fatih Devlet Hastanesi Acil Servisinde tıbben gerekli görülmediği halde bir hastanın istirahat raporu istediğini belirterek, "Hastanın istediğinin karşılanmaması nedeniyle hekimimizi darbeden ve diz kapağının kırılmasına neden olan kişiyi kınıyorum. Bu tür olayların olmaması için tüm halkımızın birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çiziyor, yapılan saldırının takipçisi olacağımızı belirtiyorum" şeklinde konuştu.