Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam yapılacak mı? Bakan Işıkhan açıkladı: Asgari ücrete ek zam yapılacak mı?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık sektöründe çalışanların maaşlarında yapılacak olan artışın, doktor maaşlarını olumsuz etkilemeyeceğini belirtti. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, sağlık sektöründe tıp doktoru olmayan çalışanların maaşlarının yükseltilmesinin, doktorların maaşlarında kayba neden olmayacağını vurguladı.

Sağlık sektöründe çalışanların maaşlarının düzenlenmesi konusunda gündeme getirilen iddiaları yanıtlamak amacıyla açıklama yapan Bakan Koca, "Tıp doktoru olmayan sağlık çalışanlarımıza yapılan taban ödemenin daha önce düşük kaldığı, şimdi bunun da yükseltileceği konusunu gündeme getirdik. Bu ödemenin 'teşvik havuzundan' yapılacağı, dolayısıyla doktorlar için kayba yol açacağı yanılsamasına yol açacak bazı iddialar ortaya atıldı. Üzücü ve şaşırtıcı." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, taban ödemenin teşvik ödemesini etkilemeyen bir ödeme şekli olduğunu vurgulayarak, bu ödemenin ayrı hesaplandığını ve maaşlarla birlikte her ayın 15'inde tek bir bordroda gösterilerek yapıldığını belirtti. Beyaz Reform'un etkisiyle mahsuplaşmanın tarihe karıştığını ifade eden Koca, sağlık meslek gruplarının uyumunu bozacak her türlü yaklaşımın etik dışı olduğunu söyledi.

Bakan Koca, bir meslek grubunun iyileştirilmesinin diğer meslek grubunun aleyhine olamayacağını da vurgulayarak, sağlık sektöründeki tüm çalışanların adil bir şekilde değerlendirileceğini ve herhangi bir olumsuz etkinin yaşanmayacağını belirtti. Ayrıca, Beyaz Reform'un beklenen yeni dönemiyle ilgili olarak da umutlu olduğunu dile getirdi.