Hatice Akkaya'nın tek vaadi dürüstlüktü.

Çanakkale'den 4 yıl önce maden işçisi eşiyle birlikte köylerine dönen ve mahallesindeki eksiklikleri gözlemleyerek muhtar adayı olmaya karar veren Hatice Akkaya, Kozan’ın kırsal mahallelerinin ilk kadın muhtarı olmayı başardı. Komşularına dürüstlük, yardımlaşma ve huzur vadeden Akkaya, rakibi Ferhat Yıldırım'ı 99 oy alarak yenerek, Velicanlı Mahallesi'nde tarihi bir zafer elde etti. Heyecanını dile getiren Akkaya, mahallesine güzel hizmetler sunmayı hedeflediğini belirtti.

Hatice Akkaya, evli ve 3 çocuk annesi olup, 10 kız kardeşi olduğunu açıkladı ve köylerinde ayrımcılık olmaması ve her şeyin güzel olması için aday olduğunu söyledi. Seçim kampanyasının kadın destekçilerden büyük destek gördüğünü vurgulayan Akkaya, 99 oy alarak zafer kazandığını ifade etti. Köyünde vaatlerde bulunmadığını ancak dürüstlük ve ayrımcılık yapmayacağını vaat ettiğini söyleyen Akkaya, köylerindeki tarihi Sin Manastırı'nı turizme kazandırmak için çaba göstereceğini belirtti.

KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek? KPSS Sınav Ücretlerinde Çarpıcı Artış! Adaylar Ne Kadar Ödeyecek?

Kadın muhtarı tebrik etmek için yanına gelenlerden Medine Çoban, "Oy veren herkese teşekkür ediyorum. Kadın muhtar olması bizleri mutlu etti. Birlik ve beraberlik içinde olalım" dedi.