14 Mayıs seçimlerine CHP listelerinden girmeleriyle dikkat çeken Millet İttifakı bileşenlerinden Saadet ve Gelecek Partisi Meclis'teki ilk grup toplantısını gerçekleştirdi.

İlk kez toplanan Grup toplantısında sırasıyla konuşan Genel Başkanlar çok konuşulacak sözlere imza attı.

Kürsüye ilk grup toplantısı olması dolayısıyla hem Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu hem de Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu çıktı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bu ilk grup toplantımıza bizleri kırmayarak iştirak eden bütün kardeşlerimize şükranlarımızı arz ediyorum. Siyaset tarihimize kayıt düşecek bir gündeyiz. Uzunca bir aradan sonra, buradayız. TBMM'nin 28 Dönemi'nde Saadet Partisi Meclis Grubumuzun ilk grup toplantısını yapıyoruz. Saadet Partisi Meclis Grubumuzun önceliği önce ahlaktır. Sayın Davutoğlu'na ve arkadaşlarına tevazu ve özveriye dayalı, birlikte siyaset yapma süreci için şükranlarımı iletmeyi görev biliyorum. Siyaseti kişisel kazan imkanı kabul edenler bizi anlayamazlar. Biz siyaseti; millete hizmet üretme fırsatı kabul edenleriz. Bizim için siyasi makamlar kudret sahibi olmaya değil, adaleti kurmaya bir araçtır. İnanıyorum ki bu grup; milletin beklentilerinin mecliste söz, ses ve siyaset olarak vücut bulmasını sağlayacaktır.''

Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır? Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır?

''ÖNÜMÜZE GÜÇLÜ BİR ALTERNATİF KOYMADINIZ''

Saadet Partisi liderinin ardından söz alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise seçimlerde seçmenin mesaj verdiğini söyledi. Muhalefet olarak seçmenin karşısına güçlü bir alternatif çıkaramadıklarını söyleyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Halkın yüzde 48'i bize neden karşı çıktı diye düşünmediler. Milletimiz size bir uyarı vermiştir. Muhalefet kendi iç muhasebesini yaparken ciddi savrulma da yaşıyor. Altılı masanın kazanımların tehdit eder hale geldi. Seçmen bize bir mesaj vermiştir. Milletin iradesini tartışmayalım, millet bize ne demek istedi onu konuşalım. Biz şu sonuca vardık, milletin verdiği mesaj, "Bu iktidardan memnun değilim ama önümüze güçlü bir alternatif koyamadınız" dedi millet. Milletimizin önüne güçlü bir alternatif koymak için bir araya geldik, artık önünüzde güçlü bir alternatif var."

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi