Rusya son zamanlarda oldukça hareketli bir dönem geçiriyor ve bu hareketlilik Kırım Yarımadası'nda yaşanan bir olayla bir kez daha gözler önüne serildi. Rusya'nın ABD'ye ait MQ-9 Reaper Silahlı İnsansız Hava Aracı'nı düşürmesinin ardından, bu kez de Bayraktar TB2'ye karşı deneme yapmak istedi. Ancak, Bayraktar TB2 kendisini başarılı bir şekilde koruyarak, Rus uçağına karşı galip geldi.

MEB'den 1 Nisan için tatil kararı! Valiliklere yazı gönderildi MEB'den 1 Nisan için tatil kararı! Valiliklere yazı gönderildi

Bayraktar TB2'nin kamerasından kaydedilen olayda, Rus savaş uçağı TB2'nin yanından süratli bir geçiş yaptı ve "jet wash" a yakalanan TB2 ufak bir sarsıntıdan sonra rahatlıkla toparladı ve yoluna devam etti. Olayın üzerindeki bir diğer ilginç nokta ise, Rus uçağının TB2'yi neden hava da top veya füze ile vurmadığı konusunda belirsizliklerin bulunmasıdır.

Rusya Hava Kuvvetleri'nin son 2 haftadır oldukça hareketli olması, ABD'ye ait SİHA'yı düşürdükten sonra Bayraktar TB2'ye karşı deneme yapması şaşırtıcı değil. Ancak, Bayraktar TB2'nin kendisini başarılı bir şekilde koruduğu ve Rus uçağının neden TB2'yi vurmadığı konusunda soru işaretlerinin olduğu görülüyor.