Rusya, 24 Şubat'ta Ukrayna'ya yönelik başlattığı özel operasyonun ardından ABD, Birleşik Krallık, Avrupa Birliği ülkeleri, Kanada, Avustralya ve Japonya gibi ülkelerden aldığı binlerce yaptırım kararıyla karşı karşıya kaldı. Ancak, Rus hükümeti, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu "dost ve tarafsız" ülkelerin yatırımcılarına Rusya'daki döviz piyasasında işlem yapma izni verme konusunda yeni bir adım attı. Bugün, Moskova Borsası tarafından yapılan yazılı açıklamada, piyasa katılımcılarının döviz işlemleri için yeni seçeneklerin 25 Eylül itibarıyla genişletileceği bildirildi.

MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı MHP'den TikTok'a Sert Tepki: Türk Aile Kültürüne Uygun Değil! Kapatılmalı

Açıklamada, piyasa katılımcılarının artık merkezi karşı taraf (MKT) ile tezgah üstü piyasa (OTC) işlemlerini Türk lirası-Rus rublesi, ABD doları-Türk lirası çiftleri ile gerçekleştirebilecekleri ifade edildi. Bununla birlikte, liranın yanı sıra Hong Kong doları-Rus rublesi ve ABD doları-Hong Kong doları döviz çiftleri ile de işlem yapılabilmesi sağlanacak.

Bu yeniliklerin, piyasa katılımcılarına daha fazla fırsat sunacağı ve özellikle yabancı şirketlerin, müşterilere daha fazla hizmet sunma konusunda daha fazla esneklik sağlayacağı belirtildi.