Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa'nın ekonomik geleceğinin belirsiz olduğunu ve geri dönüşü olmayan bir yola girdiğini vurgulayarak, "Rusya'nın enerji kaynaklarını sürekli olarak vermeyi reddettiğini veya kısıtladığını iddia ettiler. Ancak gerçekte, biz hiçbir şekilde kısıtlama yapmadık, tam tersine her zaman gerekli olanı sağladık. Bu süreçte en güvenilir iş ortaklarımızdan biri de Türkler oldu ve TürkAkım aracılığıyla enerji sevkiyatı devam ediyor" dedi.

Putin, Ukrayna krizine de değinerek, Minsk anlaşmalarının uygulanmadığını ve bu nedenle Rusya'nın "özel askeri operasyon" başlattığını ifade etti. İstanbul'da Ukrayna ile barış anlaşmasının bazı noktalarında uzlaşmaya varıldığını ancak Batı'nın tutumunun süreci etkilediğini dile getirdi.

Enerji sektöründeki değişimleri değerlendirirken, Batılı ülkelerin Rus gazını bırakarak Rus ekonomisine zarar vermeyi amaçladığını belirten Putin, ancak durumun beklendiği gibi gelişmediğini, Avrupa'nın daha uygun koşullar ve ucuz enerji kaynakları sunan ülkelere yöneldiğini belirtti. Putin, Alman hükümetinin politikalarının kendi ekonomisine zarar verdiğini dile getirdi.

Putin, Rusya'nın enerji sevkiyatını kısıtladığı yönündeki suçlamalara da karşılık verdi, bunların asılsız olduğunu ve Türklerle olan işbirliklerinin güvenilir olduğunu vurguladı. Ayrıca, Rusya'nın Avrupa'ya daha fazla gaz ihraç ettiği dönemde daha fazla gelir elde ettiğini, ancak enerji sektöründen bağımsızlaşmanın ekonomi için daha iyi olduğunu ifade etti.