Polat ailesine yapılan operasyon ve ardından gelen tutuklamalarla gündeme gelen "Rise And Shine" skandalında yeni bir gelişme yaşandı. Etkin pişmanlık hakkından yararlanmak amacıyla itirafçı olan mali avukat Ahmet Gün'ün ifadesi, savcılık tarafından yetersiz bulundu ve Gün, cezaevine geri gönderildi.

Geçtiğimiz haftalarda Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın mali işleriyle ilgilenen avukatları Ahmet Gün, etkin pişmanlık kapsamında itirafçı olacağını açıklamıştı. Ancak, Gün'ün anlattıkları savcılık tarafından yeterli bulunmadı ve etkin pişmanlıktan yararlanması engellendi.

Ahmet Gün'ün ifadesine göre, çiftin milyonlarca liralık dolgu fatura düzenlediği ortaya çıktı. Özellikle "Rise And Shine" üzerinden internet satışlarında yapılan dolgu faturalarının gerçek dışı olduğunu belirten Gün, şok edici detayları paylaştı.

Avukat Gün, çiftin sahte fatura düzenlediği şirketler arasında BYZ Gün Güzellik Kozmetik İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin olduğunu ifade etti. Ayrıca, şirketin başında Dilan Polat'ın kayınpederi Sezgin Polat'ın bulunduğunu iddia etti.

Gün, açıklamalarında, "Tasfiye halindeki şirketlerden dolgu amaçlı fatura düzenleniyordu. Rise And Shine satışları, internet üzerinden yüksek gösterilip sahte fatura düzenleniyordu" şeklinde detayları paylaştı.

Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman? Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman?

Öte yandan, Engin Polat'ın telefon görüşmesinde Rise And Shine firmasının aylık cirosunun 80 milyon TL'ye ulaştığını belirttiği ifade edilen Gün, bir ay sonra kendisine getirilen fatura tutarının ise 80 milyon TL'nin yarısı kadar olduğunu söyledi. Gün, bu durumu "Burada mal karşılığı olmayan yüklü miktarda para girişi olmaktadır"  dedi.

Ahmet Gün'ün ifadeleri savcılık tarafından yüzeysel bulundu ve etkin pişmanlık hakkından yararlanamayarak cezaevine geri gönderildi.