Reklam Kurulu, "http://www.gidadedektifi.com.tr/" adresli internet sitesindeki tanıtımları şikayet üzerine incelemeye almıştı.

İnceleme sonucunda, "Züber Original Fıstık Ezmesi" ürününün tanıtımında kullanılan ifadelerin mevzuata uygun olmadığı tespit edildi. Özellikle, ürünün içeriği ile ilgili yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığı ve tüketicileri yanıltıcı nitelikte olduğu belirlendi. 

İnceleme sırasında, internet sitesinde yer alan "Züber Original Fıstık Ezmesi" ürününe ilişkin tanıtımda, üründe bulunan lifin kan şekerinin ani yükselmesini önlediği ve daha uzun süre tokluk hissi sağladığı ifadelerine yer verildiği görüldü.

Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava' Özel’den Kobani Davası'na ilişkin ilk açıklama: 'Bu dava siyasi bir dava'

Ancak, ürünün ambalajında yer alan "Doğal protein kaynağı" ifadesine rağmen, mevzuat gereği ürünün yeterli miktarda protein içermesi şartıyla "yüksek protein" beyanının yapılabilmesi gerektiği belirlendi. Yapılan analizler sonucunda ürünün mevzuatta belirtilen protein değerini karşılamadığı ortaya çıktı.

Reklam Kurulu, incelemelerin ardından, "Gıda Dedektifi" hesabının kurucusu Musa Özsoy'a Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince 550 bin 59 lira idari para ve reklam durdurma cezaları verilmesine karar verdi. Bu kararın temelinde, tüketicileri yanıltıcı bilgilerin yayılmasının önlenmesi ve mevzuata uygunluğun sağlanması yatmaktadır.