CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği görüşmenin gündem maddelerini belirledi. Özel'in, bu görüşme için Çankaya Köşkü'nü tercih ettiği ancak son kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bırakıldığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz

Özgür Özel'in, yakın çalışma arkadaşlarıyla yaptığı toplantı sonrasında belirlediği gündem maddeleri büyük oranda netleşti.

Görüşmenin ana konuları şöyle:

AK Parti'den CHP'ye Geçen Belediyelerin Borçları: Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmede AK Parti'den CHP'ye geçen belediyelerin 100 milyar TL'yi aşan borçlarını masaya yatıracak. Bu borçların detayları ve projelerin finansmanı ele alınacak.

İmza Bekleyen Projeler: CHP'nin yönetimindeki belediyelerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayını bekleyen projeleri görüşülecek. Özel, CHP'nin yerel yönetim biriminin hazırladığı çalışmaları referans alarak bu projeleri gündeme getirecek.

Özel katıldığı bir televizyon programında da görüşmeye ilişkin şu açıklamalarda bulunmuştu;

"Belediyelerin borçlarını konuşacağım. Toplam borcu da çıkaracağım. Böyle bir borç devraldık sizin belediyelerden diyeceğim. İkincisi diyeceğim ki bakın CHP’li belediyelerin borcu bu. Bizim belediyelerde böyle borç yok. Şimdi biz hizmet edeceğiz. Şimdi böyle acayip bir durumla karşı karşıyayız. Bu borçların dönmesi, bu hizmetin verilmesi lazım. O konuda Sayın Cumhurbaşkanı ile oturup görüşeceğiz. Müzakere edeceğiz. Nasıl olacağını düşüneceğiz."