Rekabet Kurumu'nun yaptığı incelemeler sonucunda, kırmızı etteki fiyat artışlarının ardından benzer bir senaryonun beyaz et sektöründe de yaşandığı ortaya çıktı. Piyasanın öncü firmalarının fırsatçılık yaparak, Ramazan ayını fırsat bilerek, bir araya gelip fiyat artışı kararı aldığı belirlendi. 

Aynı Taktik Beyaz Ette

Kırmızı et üreticilerinin izlediği taktik, beyaz et sektöründe de tekrar ediyor. Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Üyesi Dr. Mücahit Saraçlı'nın açıklamalarına göre, 16 Şubat'tan sonra beyaz et üreticisi 10 firmanın fiyat birlikteliği içinde hareket ettiği tespit edildi. 

Piyasaların nisan ayı 'enflasyon beklentisi' belli oldu Piyasaların nisan ayı 'enflasyon beklentisi' belli oldu

Fiyatlar Nereye Koşuyor?

Sadece bir ay içinde baget tavuğun kilogram fiyatı 55 TL'den 90 TL'ye, bütün tavuğun kilogram fiyatı ise 45 TL'den 85 TL'ye yükseldi. Kasaplar, büyük firmaların piyasayı kontrol altında tutarak, ortaklaşa fiyat artışına gittiklerini belirtiyor. Yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte kanat fiyatlarında da ciddi artışlar bekleniyor. Bugün 140 TL olan kanat fiyatlarının, 10 gün sonra 160-170 TL'ye çıkması öngörülüyor.

Yeni Zam Dalgası Kapıda

Atv Haber'in haberine göre, beyaz ete son bir ay içinde gelen zamların ardından, bugünden itibaren yeni bir zam dalgasının daha bekleniyor. Kasaplar, eskiden zamlardan günler önce haberdar olurken, artık bu durumun değiştiğinden yakınıyor ve yaşananları "büyük bir fırsatçılık" olarak nitelendiriyor.