Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12 Şubat tarihinde Türkiye'ye yapacağı ziyaret kapsamında, Rusya-Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin yanı sıra bölgesel konuların da ele alınacağını belirtti. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova'da yaptığı açıklamada, bu ziyaretin geniş bir yelpazede konuların tartışılacağı önemli bir buluşma olacağını vurguladı.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu görüşmelerin her birisi gündem bakımından oldukça zengindir. Bu elbette her şeyden önce Rusya-Türkiye ikili ilişkileri ve ticari, ekonomik iş birliğimizdir. Elbette, tabii ki Ukrayna dahil bölgesel sorunlar da daima ele alınır." şeklinde konuştu.

Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı? Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı?

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkilere de değinen Peskov, Türkiye'nin bu konuda ilkeli ve bağımsız bir duruş sergileyen az sayıda ülkeden biri olduğunu belirtti. "Türkiye, ticari ve ekonomik işbirliğini geliştirmeye devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kremlin Sözcüsü, bazı Batılı ülkelerin Türkiye'ye baskı uyguladığını, ancak Türkiye'nin egemenliğini koruduğunu söyledi. "Türkiye, çoğunlukla da küstahça bir şekilde Anglosaksonların baskısına uğruyor. Türkiye'yi kendi çıkarları aleyhine, bizimle etkileşimlerini tamamen kopartmasa da en aza indirmeye zorlamaya çalışıyorlar. Ama Türkiye egemenliğini koruyor." dedi.